6

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

فرج الله سلحشور: وضعيت حاكم بر سينما متناسب با آرمان‌های انقلاب اسلامی نيست
 

كارگردان سريال «يوسف پيامبر(ع)» گفت: در حال حاضر فيلم و سينماگر ما متعلق به جمهوری اسلامی نيست، پس تا زمانی كه اين وضعيت بر سينما حاكم است نبايد توقع داشت كه سينمای كشورمان متناسب با آرمان‌های انقلاب اسلامی حركت كند.
فرج‌الله سلحشور، كارگردان سينما و تلويزيون در گفت‌وگو با ايكنا، درباره سينما و ارتباط آن با انقلاب اسلامی افزود: از نگاه من سينمای پس از انقلاب تنها در شكل ظاهری نسبت به قبل از انقلاب تغيير داشته است، والا به لحاظ ماهيتی هيچ نشانی از تغيير را نمی‌توان در آن ديد. دليلم نيز برای اين ادعا اين است كه ما تنها در پوشش بازيگران و صحنه‌های غير اخلاقی تغيير كرده‌ايم، در صورتی كه هدف اصلی تاثيرگذاری انقلاب بر سينما بايد محتوا را در بر می‌گرفت.
وی افزود: در كلام ديگر قبل از انقلاب آثار سينمايی تمركز خود را روی كارهای اكشن يا روابط زن و مرد استوار می‌كردند و ما اين رويكرد را پس از انقلاب هم در سينما حاكم می‌ديديم. در اين ميان هستند معدود كارهايی كه در قالب داستانی دينی، قرآنی يا دفاع مقدسی به موضوعات ارزشی توجه دارند، اما تعداد اين دسته توليدات به اندازه‌ای كم و ناچيز است كه نمی‌شود تاثير آن را روی كليت سينما مشاهده كرد. كارگردان سريال «يوسف پيامبر(ع)» در بخش ديگری از سخنان خود تصريح كرد: البته در سينمای ما گونه‌ای ديگر نيز وجود دارد كه از آن به عنوان سينمای سياسی يا اجتماعی نام می‌برند. ژانری كه به هيچ وجه تامين كننده آرمان‌های انقلاب نيست، بلكه بيشتر خوشايند جشنواره‌هايی است كه در خارج از كشور برگزار می‌شود.
سلحشور در پاسخ به اين سوال كه حضور فيلمسازانی چون حاتمی كيا، مجيدی، شورجه و ... كه جز نيروهای انقلابی هستند، خود نشانه‌ای از موفقيت برای سينمای انقلاب نيست؟ گفت: گفته شما درست، بعد از انقلاب نيروهای بسياری از جوانان متعهد وارد سينما شدند، اما آيا اين افراد هم اكنون نيز بر سر آرمان‌های انقلابی خود استوارند، آيا از آن تعداد، قادريم جز 5 يا شش نفر را بيابيم كه از آنها بشود به عنوان فيلمساز انقلابی نام برد. با اين توضيح بايد گفت كه سينمای موجود نسل متعهد سينما را هم از بين برده است. اين نقيصه در شرايطی روی می‌دهد كه سينمای انقلابی بايد بتواند نيروی متعهد تربيت كند. وی در پاسخ به سوالی ديگر مبنی بر اينكه در سه دهه گذشته، هيچ دوره‌ای را نمی‌توان به عنوان دهه‌ای كه در آن به فيلم‌های انقلابی توجه شده نام برد؟ گفت: از نگاه من دهه شصت را بايد بهترين دوران سينمای پس از انقلاب ناميد كه در آن آثار خوبی توليد شده است، اما از آن زمان به بعد ديگر كمتر شاهد آثار بوديم كه در آرمان‌های انقلاب اسلامی لحاظ شده باشد. اين خصيصه نيز به عقيده من يك فاجعه است، چون سينما هم بايد بتواند همدوش بسياری از اركان جامعه كه از ارزش‌های انقلاب برای اعتلای خود وام گرفته‌اند راه خود را به سوی تعالی پيدا كند. وی در بخش پايانی سخنان خود با بيان اينكه سينمای موجود در ظاهر و باطن هيچ نشانی از جمهوری اسلامی ندارد، خاطرنشان كرد: در انتهای سخنانم می‌خواهم يك نكته را كه در حقيقت چكيده سخنانم است به صراحت اعلام كنم. آن نيز اين است كه فيلم، سريال و سينماگر ما متعلق به جمهوری اسلامی نيست، پس تا زمانی كه اين وضعيت بر سينما حاكم است نبايد توقع داشت كه سينمای كشورمان متناسب با آرمان‌های انقلاب اسلامی حركت كند.
 
------------------

 

افخمی: آوینی خودشیفتگی را کنار گذاشت و روح جبهه را نشان داد
 

 

بهروز افخمی در مراسم بزرگداشت یاد شهید آوینی گفت: آن شهید خیالات را کنار گذاشته و آنچه را که در جبهه‌ها بود کشف کرد. شهید آوینی خودشیفتگی را کنار گذاشت و روح جبهه را در روایت فتح نشان داد.
به گزارش مهر، مراسم گرامیداشت بیستمین سالگرد شهادت مرتضی آوینی عصر امروز 20 فروردین با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان و مقامات لشکری در برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای مراسم قسمت پخش یکی از مستندهای وی از دیگر بخش‌های این مراسم بود که در آن با عوامل ساخت مستندهای روایت فتح گفتگو شده بود. در ادامه این مراسم قسمت‌هایی از کلاس درس سینما که توسط شهید آوینی در جهاد برگزار می‌شد برای مدعوین به نمایش درآمد که با استقبال روبه‌رو شد. در ادامه میزگرد بررسی آثار شهید آوینی برگزار شد.
در ابتدای این میزگرد نادر طالب‌زاده مستندساز سینمای ایران در ادامه افزود: از شهید آوینی تا زمانی که زنده بود هیچ مصاحبه‌ای پخش نشد. در این فیلم کلاس درس می بینید که او در آشپزخانه جهاد برای هنرجویان صحبت می‌کند. این فیلم نزدیک به دو ساعت است. همانطور که دیدید در این فیلم این بحث مطرح می‌شود که مستندهای روایت فتح چه تفاوتی با دیگر مستندهای جنگی دارد. به عقیده من زمان‌شناسی کار روایت فتح و قدردانی زمان منحصرترین ویژگی شهید آوینی ست.
وی ادامه داد: او در این آثار به خوبی نشان می دهد که ما در چه مقطعی از زمان قرار داریم. تدوین، قلم و بیان از ویژگی‌های آثار آوینی است. او به خوبی زمان را می شناسد و آن لحظه و دوران را به خوبی به تصویر می کشد به گونه ای که حزب الله با دیدن آنها به شوق می آید. در آن زمان هیچ قلمی و هنرمندی در سازمان نمی توانست این کار را انجام دهد و فقط شهید آوینی بود که از پس این کار برآمد.
طالب زاده بیان کرد: روایت فتح یک میراث است که برای ما باقی مانده است. همانطور که می‌دانید دشمنی با اسلام ادامه دارد و حال ما باید این تصاویر را برای قلب‌های روشن نمایش دهیم.
بهروز افخمی کارگردان سینمای ایران در ادامه افزود: در فیلم کلاس درس جنبه معلمی شهید آوینی را دیدیم. او تلاش می کند تعریف را به خوبی روشن کند. او به دیگران راه و رسم ساخت مستند اشراقی را یاد می دهد زیرا معتقد بود که می توان آن را تدریس کرد. ما تفاوت کیفیت را در مستندهای روایت فتح به نسبت دیگر مستندهای جنگ ایران می بینیم. به قول شهید آوینی در همین فیلم بچه مسلمان‌هایی با نیت خیر فیلم مستند جنگی می سازند اما چیزی از آنها درنمی‌آید ولی شهید آوینی می تواند مستندهایی از جنگ ایران و عراق بسازد که بیننده را سر شوق بیاورد.
وی ادامه داد: ما که از دوستان نزدیک او بودیم می‌دانستیم که شهید آوینی می خواهد چه چیزی را بیان کند. در عین سادگی کلام و تصویر، او پیچیدگی های خاص خود را دارد. او به آن چیزی که در جبهه‌ها وجود داشت نزدیک می شد. برخلاف افراد دیگر که با پیش فرض خودشان برای ساخت فیلم به جبهه می رفتند. او معتقد بود که خیلی ها ممکن است با پیش فرض وارد جبهه شوند و از پیش پیام آنها مشخص است. این مستندها هرگز موفق نمی شوند حتی آنهایی که شاید بچه مسلمان باشند.
افخمی افزود: در سینمای مستند این بیماری وجود دارد که فیلمساز خودش و تصوراتش را اصل می داند و فقط آنها را پخش می کند و با استفاده یا سوءاستفاده از واقعیت خیالات خود را به تصویر می کشد البته در سینمای داستانی نیز چنین تصوری وجود دارد .
کارگردان فیلم عروس در ادامه بیان کرد: در مستندهای روایت فتح نیز یک تفاوت وجود دارد این تفاوت به تعبیر خود او نزدیک است. شهید آوینی به روح اتفاق در جبهه نزدیک می شود  و آن را کشف می کند. به طوری که حتی برخی گمان می کنند گویا او فقط دوربین را روشن کرده است. وی خیالات را کنار گذاشته و آنچه را که در جبهه ها بوده کشف می کند. شهید آوینی خودشیفتگی را کنار می گذارد و روح جبهه را نشان می دهد.
در ادامه وحید جلیلی منتقد  عنوان کرد : 5 سال پیش در هفته دفاع مقدس، تلویزیون یک مستند جنگی پخش کرد؛ فیلمی که در ارتباط با اوایل جنگ بود اما تصاویر را به گونه ای گرفته بودند که انگار جنگ ما جنگ ویتنام است. بعد از دیدن این تصاویر متوجه شدم روایت فتح چه ویژگی هایی دارد. اگر شهید آوینی نبود ما مانند فیلمفارسی واژه‌ای به نام فیلم جنگی داشتیم.
وی افزود: در روایت فتح این محتواست که به فرم تبدیل می شود و هیچ کدام بر دیگری نمی چربد. در صورتی که شاید دیگر مستندسازان جنگ بیشتر مرعوب فرم بودند و با کلیشه هایی که در ذهنشان بود به سراغ ساخت مستند جنگی می رفتند.
ابراهیم فیاض: حاتمی‌کیا در از کرخه تا راین با شهید آوینی زاویه پیدا کرد
در این نشست همچنين ابراهیم فیاض گفت: جنگ همیشه انقطاع تاریخی به وجود می‌آورد. در هر دوره تاریخی که جنگ رخ می دهد تغییراتی نیز به همراه دارد، به عنوان مشروطه نتیجه جنگ ایران و روسیه بود. ظاهرا جنگ ایران و عراق نیز باعث انقطاع شد تا تاریخ ما از بین برود. اما در این میان مرتضی آوینی با نوع مستندسازی خود توانست این جنگ را تبدیل به یک هویت ملی کند تا همه ما به آن افتخار کنیم.
روایت فتح بازسازی درستی از تاریخ جنگ بود
وی با اشاره به اینکه کار آوینی در روایت فتح بسیار سخت بود، ادامه داد: زمانی که آوینی به شهادت رسید من او را نمی‌شناختم، اما بی شک روایت فتح بازسازی درستی از تاریخ ایران بود. روایت فتح بازتولید اتفاقی بود که داشت انقطاع تاریخی ایجاد می‌کرد. نباید فراموش کرد که زمانی که یک واقعه تاریخی رخ می دهد نمی توان آن را پنهان کرد و شهید آوینی روایتگر این بیداری ملی بود.
نادر طالب‌زاده منتقد سینما گفت: کسی که می‌خواهد فیلم بسازد باید به این فن مسلط باشد یعنی باید به تمام فنون در پشت دوربین آگاه باشد. من و آوینی از سال 63 یکدیگر را می شناختیم اما هیچ گاه در طول جنگ باهم فیلم نساختیم تا اینکه آرزوی همکاری من با آوینی در مجموعه بالکان به واقعیت پیوست و ما به بوسنی رفتیم. 
بهروز افخمی کارگردان سینما و تلویزیون نیز در سخنانی گفت: حواسمان باشد که از دام خودبنیادی خلاص شویم، اگر در این چارچوب قرار بگیریم و هدف این باشد که از خودبنیادی خلاص شویم، باید بدانیم که برای رسیدن به این هدف نیازمند آن هستیم که برخی از پیش فرض ها را باطل کنیم و وارد عالم واقعی تری شویم. در ادامه نشست ابراهیم فیاض گفت: جنگ همیشه ادبیات خاص خود را به وجود می آورد و در ادامه آن فلسفه و تمدن خود را به همراه می آورد. در این زمان است که باید واقعیت را به خوبی به تصویر کشید. مستند روایت فتح به خوبی توانسته بود با جبهه ارتباط برقرار کند و تقلیلی در معنای جنگ ایجاد نکرده بود. اما امروز شاهد هستیم که روایتگر جنگ در راهیان نور به درستی کار خود را انجام نمی‌دهند و جنگ را تحریف می کنند.
وی ادامه داد: بعد از ساخت مستند جنگ، سینمای جنگ آغاز شد که از ابتدایی ترین کارها در آن زمان می توان به دیده بان ابراهیم حاتمی کیا اشاره کرد. اما این روایت هم روایت کاملی از جنگ نبود. حاتمی کیا به عنوان یک فیلمساز جنگی، در عرصه سینمای اجتماعی جنگ و به ویژه در فیلم به نام پدر تندروی کرد، فیلمسازی که در فیلم از ار کرخه تا راین دچار رمانتیسم شده و با شهید آوینی زاویه پیدا کرد.
 
-----------------------
 
در همایش بزرگداشت روز هنر انقلاب
وزیر ارشاد: هنرمندانی مثل آوینی و مخملباف داشتیم یکی در اوج و دیگری در ذلت
 

 

 
وزیر ارشاد گفت: هنرمندان باید تکلیف خود را مشخص کنند، ما در دهه‌های اخیر هنرمندی مثل شهید آوینی و از طرف دیگر هنرمندی مثل مخملباف داشتیم یکی در اوج عزت و دیگری در حزین ذلت فعالیت کردند.
به گزارش ایسنا، در مراسم همایش بزرگداشت روز هنر انقلاب که 21 فروردین ماه با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار شد، سیدمحمدحسینی در سخنانی با بیان اینکه هنرمندان باید تکلیف خود را مشخص کنند، افزود: انسان دارای افکار آزاد و صاحب اراده است و خودش مسیر را تعیین می‌کند. امیدوارم هنرمندان عزیز ما در مسیر افرادی مثل آوینی گام بردارند به ویژه امسال که باید حماسه آفرینی کرد.
وزیر ارشاد ادامه داد: همه‌ اقدامات آوینی از روی اخلاص بود و شهادت مهری بر اخلاص این استاد بزرگوار محسوب می‌شود.
وزیر ارشاد پس از خواندن ابیاتی در وصف شهید آوینی بیان کرد: هنر انقلاب در باور انقلابی افرادی چون آوینی تجلی یافت که چون کاروان نهضت به حرکت درآمد آنها با نسخه‌ای از عرفان به غافله سالار پیوستند، پیمانی بستند و آن را نشکستند. یا به خیل شهیدان پیوستند و یا پایبند عقایدشان هستند.
او با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) در ادامه سخنانش گفت: به قول معمار انقلاب اسلامی، تنها هنری مورد تایید قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی باشد که به پاس آن هنر اسلامی را در آئینه هنر انقلاب متجلی سازد.
وی افزود: چنین هنرمندانی انسان‌هایی آگاه و مقربان درگاه هستند که قلم به هنر ایشان، دهان به عجز باز می‌کند.
 
---------------
 
آقامحمدیان خبر داد:
اکران عمومی انیمیشن «رستم و سهراب» در امریکا، روسیه و امارات
 
انیمیشن سینمایی «رستم و سهراب» در امریکا، روسیه و امارات به اکران عمومی درخواهد آمد.
شفیع‌آقا محمدیان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی که پخش بین‌المللی این انیمیشن سینمایی را در جشنواره کن 2012 به یک شرکت خارجی واگذار کرده بود در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تایید این خبر بیان کرد: طبق آخرین اخباری که شرکت پخش‌کننده خارجی به ما داده است‌، کشور‌های امارات و روسیه حق رایت انیمیشن سینمایی «رستم و سهراب» را خریداری کرده و قصد اکران عمومی آن را در سینماهای‌شان دارند.
وی افزود: چندی قبل شرکت پخش‌کننده، فعالیت خود را برای اکران عمومی این انیمیشن در امریکا نیز آغاز کرده بود که نهایتا قرار است «رستم و سهراب» حداقل تا سه ماه دیگر در سینماهای آن کشور روی پرده برود.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اکران داخلی این انیمیشن سینمایی بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که بتوانیم فیلم را همزمان با روسیه و یا امارات در ایران اکران کنیم.
آقامحمدیان در ادامه درباره کیفیت «رستم و سهراب» برای جذب مخاطب خارجی عنوان کرد: واقعا اکران عمومی اثر سینمایی ایرانی در سه کشور آن هم در یک فرایند طبیعی، در سینمای بعد از انقلاب بی‌سابقه و یا حداقل کم‌سابقه است. این موضوع وقتی اهمیت زیادی پیدا می کند که بدانیم «رستم و سهراب» در شرایطی در سه کشور خارجی اکران می‌شود که داستانی کاملا ایرانی دارد که از کتب کهن ما سرچشمه می‌گیرد.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمایی مستند و تجربی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مخاطبان خارجی از این فیلم کاملا ایرانی استقبال خواهند کرد‌، تصریح کرد: توافق ما با پخش‌کننده خارجی فیلم، فروش حداقل 8 میلیون دلار است، اما پس از آنکه این پخش‌کننده توانست رایت «رستم و سهراب» را به امارات و روسیه بفروشد امیدوار است که فروش آن به 10 میلیون دلار برسد.
انیمیشن سینمایی «رستم و سهراب» محصول مشترک مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و استودیو انیمیشن آریا (برادران دالوند) است که پخش جهانی آن در مراودات بازار فیلم کن 2012 به یک کمپانی بین‌المللی واگذار شد.
موسیقی فیلم سینمایی انیمیشن «رستم و سهراب» توسط الیزا ایپ و آکادمی موسیقی موتزارت تنظیم شده است.
 
 
نمايش 12 فيلم از محصولات حوزه هنري در هفته هنر انقلاب
 
۱۲ فیلم سینمایی از محصولات حوزه هنری در چهار روز از هفته هنر انقلاب اسلامی در حوزه هنری روی پرده می‌روند.
 به گزارش سوره سینما، به مناسبت بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی حوزه هنری ویژه برنامه‌هایی تدارک دیده است. این برنامه ها از ۲۰ تا ۲۹ فروردین ماه در سالن‌های مختلف این نهاد فرهنگی برگزار می‌شود. نمایش فیلم هایی با موضوع خانواده و دفاع مقدس یکی دیگر از این برنامه هاست که به دلیل جذابیت هایش با استقبال مواجه خواهد شد.
در این برنامه ۱۲ فیلم از محصولات حوزه هنری در سالن «اوستا» در حوزه هنری به نمایش درمی‌آیند.
 
---------------------
 
مستند حوادث اخیر سوریه آماده نمایش می‌شود
 
«آه... زینب... آه» عنوان جدیدترین اثر مستند بلند «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» به کارگردانی حسن کاربخش است که پیرامون حوادث اخیر کشور سوریه ساخته شده و بزودی آماده نمایش عمومی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، تصویربرداری این فیلم که به نحوه شکل گیری مقاومت مردمی سوریه در برابر وقایع تروریستی اخیر این کشور می پردازد، از 15 بهمن ماه سال جاری و با حضور عوامل ایرانی و سوری، در شهرهای مختلف سوریه انجام گرفته است تا روی میز تدوین فادی الشطی قرار بگیرد.
این فیلم مستند 70 دقیقه‌ای، هم اینک در مرحله تدوین نهایی و صداگذاری قرار دارد و بزودی آماده نمایش عمومی خواهد شد.

 

سیروس تسلیمی: سیستم اکران به معضل بزرگ سینما تبدیل شده است
 
سیروس تسلیمی طولانی شدن مرحله تولید و اکران را مانع دیده شدن آثار سینمایی در شرایط مطلوب دانست.
این تهیه‌کننده و پخش کننده سینما در تحلیل خود از اکران نوروز ۹۲ به سوره سینما گفت: می توان گفت اکران نوروز امسال نسبت به سال پیش موفق تر بود و دیگر حاشیه ای درباره اکران ایجاد نشد. معمولا پس از تعطیلات با یک افت فروش مواجه می شدیم، اما امسال پس از آن هم به خصوص برای چند فیلم، تعداد تماشاگران افت نداشته است. امیدوارم تا پایان سال این اکران بدون تنش و حاشیه ادامه داشته باشد. وی در مورد یکی از فیلم‌ها که به خاطر نبود استقبال مخاطب از بعضی پرده بعضی سالن‌ها پایین آورده شد، گفت:  به هر حال این مشکل تاریخی سینمای ماست و هیچ وقت تعداد تولیدات با سالن‌های سینمایی همخوانی نداشته است.

 

تعطیلی دو روزه سینماها در سالروز شهادت حضرت فاطمه(س)
 
سینماهای تهران به دلیل ایام سوگواری دو روز تعطیل است.
به گزارش بانی فیلم، سینما های تهران در شب شهادت حضرت‌فاطمه(س) روز شنبه 24 فروردین ماه از ساعت 6 بعد از‌ظهر تعطیل است.
همچنین در روز شهادت نیز یکشنبه 25 فروردین ماه به صورت کامل تعطیل خواهد بود.

 

احتمال اکران «به خاطر پونه» در گروه استقلال
 
فیلم سینمایی «به خاطرپونه» به کارگردانی هاتف علیمردانی احتمالا خردادماه روی پرده سینماها می‌رود. 
امیرعباس گردان تهیه کننده فیلم سینمایی «به خاطرپونه» که در سی و یکمین به نمایش درآمد، درباره وضعیت اکران این فیلم به سوره سینما گفت: پروانه نمایش این فیلم را دریافت کردیم و مشغول فراهم کردن شرایط اکران عمومی آن هستیم. مذاکراتی با گروه استقلال داشتیم و امیدواریم بتوانیم این فیلم را از اواخر خرداد ماه اکران کنیم. پخش «به خاطر پونه» را شرکت باران فیلم انجام می‌دهد که مواد تبلیغاتی آن در حال آماده شدن است.

 

-------------------------

سخنگوي شوراي صنفي نمايش: مردم اين فيلم‌ها را دوست ندارند
اكران فيلم‌هاي فرهنگي؛ جاده دست‌انداز دارد!
كارگردان «قاعده تصادف»: نمي‌توان از سينماهاي بخش خصوصي خواست به اكران فيلم‌ فرهنگي بپردازند، دولت بايد حمايت كند
حبيب كاوش: مخاطب اين نوع فيلم‌ها را دوست ندارد
 مقصر كسي نيست!
حبيب كاوش دلايلش از اينكه فيلم‌هاي سينماي مستقل در اكران با موفقيت همراه نمي‌شوند را اين گونه ارزيابي كرد كه موضوع بسيار ساده است. تماشاچي از برخي از اين نوع فيلم‌ها استقبال نمي‌كند و تعدادي از آنها را دوست ندارد. ما نمي‌توانيم براي تماشاگر تعيين تكليف كنيم كه اين فيلم را برو سينما ببين و اين فيلم را نبين.
كاوش به خبرنگار «باني فيلم» توضيح داد: در تمام دنيا سيستم عرضه و تقاضا قانون خود را دارد. وقتي كسي حرف فرهنگي براي گفتن دارد و اين حرف فرهنگي را در قالب فيلم بيان مي‌كند ممكن است عده‌اي از اين حرف خوششان بيايد و عده‌اي هم اين حرف به مذاقشان خوش نيايد. ما كه به زور و كتك نمي‌توانيم تماشاگر را به سالن بكشانيم.
وي در ادامه گفت: صاحبان و مالكان سينما، اكثرشان در بخش خصوصي فعاليت مي‌كنند، تعدادي از آنها به گردش مالي منابع سينماي خود فكر مي‌كنند. به عبارت واضح بايد پول آب، برق، كارمندان خود را بپردازند. در هر صورت بايد بپذيريم كه فيلم‌ها بايد بفروشد تا اين گردش مالي به درستي صورت بگيرد.
او افزود: اگر دولت تمايل به اكران فيلم‌هاي فرهنگي دارد نبايد به صاحبان سينما فشار بياورد كه اين نوع فيلم‌ها را به اكران برسانند. بايد از جهت ديگر وارد شود و آن سوبسيدي است كه بايد به صاحبان سينما بدهد. در غير اين صورت نمي‌توانيم از سينمايي كه با بخش خصوصي اداره مي‌شود و اكران فيلم‌هاي فرهنگي يا سينماي خاص را داشته باشيم. وي در خصوص اينكه براي اكران اين نوع فيلم‌ها در سال جديد چه برنامه‌اي داريد توضيح داد: ما نمي‌توانيم هيچ برنامه‌اي براي اين نوع فيلم‌ها داشته باشيم. اكثر اين فيلم‌ها همچنان در آرشيو خاك مي‌خورند، مگر اينكه دولت بيايد از اين نوع سينما حمايت كند. 
وي بيان كرد: درست‌ترين راه ممكن اين است كه دولت از اين نوع فيلم‌هايي كه توليدش را خودش بر عهده گرفته حمايت جدي كند و الا شوراي صنفي كاري نمي‌تواند انجام دهد و اين فيلم‌ها همچون گذشته بايد در انبار خاك بخورند.
وي در بخش ديگري از صحبت خود گفت: در سال جاري تلاشمان اين است تا جايي كه بتوانيم از سينماي مستقل كه در بخش خصوصي توليد مي‌شود حمايت كنيم و مي‌كنيم. كما اينكه مشكل فيلم «قاعده تصادف» با سينما فرهنگ را حل كرديم.
بهنام بهزادي: فيلم‌هاي فرهنگي 
در رقابت ناعادلانه شكست مي‌خورند 
بهنام بهزادي از همه مسؤولان فرهنگي كشور به خصوص كساني كه اين روزهاي گرم انتخابات تلاش مي‌كنند داعيه‌دار حمايت از مقولات هنري و فرهنگي از جمله سينماي فرهنگي باشند، خواست تا نگاهي به عملكردشان در مورد فيلم «قاعده تصادف» بيندازند.
بهزادي به «باني فيلم» گفت: كساني كه جواب درخواست‌هاي معمولي ما را براي در اختيار گذاشتن امكانات فرهنگي فراواني كه در اختيار داشتند ندادند، اما اين روزها آنها در سكوت معناداري فرو رفتند، انگار منتظر نشسته‌اند و با يك لبخند فاتحانه به سينماي مستقل با هزينه مشخص كه دغدغه‌اي به جز فرهنگ ندارد نگاه مي‌كنند كه چگونه در اين شرايط اكراني ناديده گرفته شده و حذف مي‌شود. به طور مشخص اشاره دارم به مسؤولان شهرداري تهران، صدا و سيما، وزارت فرهنگ و ارشاد و حوزه هنري.
اين كارگردان در ادامه در خصوص اينكه چرا سينماي مستقل و فرهنگي در اكران با مشكلات عديده همراه است افزود: به نظر مي‌رسد سينماي ايران به نظام استوديوي هاليوود در قرن گذشته نزديك مي‌شود. كمپاني‌هايي كه اساساً كارشان توليد فيلم نيست، اما بودجه، سالن، امكانات بسيار و روابط زيادي براي اينكه فيلم‌هاي سينمايي به توليد و اكران برسانند دارند.
وي ادامه داد: چنين فيلم‌هايي وقتي به اكران مي‌رسند شرايط رقابت نابرابر و ناسالم را به وجود مي‌آورند. فرض آنها اين است كه ما از امكانات خودمان استفاده مي‌كنيم، اما مطلب درست اين است كه آن امكانات مالكيتش با آنهاست، اما بايد در اختيار كل سينماي ايران قرار بگيرد. وقتي توليد كننده‌اي از يك چنين تواني برخوردار نيست هر چقدر هم فيلم فرهنگي بسازد، امكان رقابت براي فيلمش به وجود نمي‌آيد.
كارگردان فيلم تحسين‌برانگيز «قاعده تصادف» گفت: چنين دستگاه‌هايي كه براي ساخت فيلم‌هاي فرهنگي‌شان تلاش مي‌كنند بزرگ‌ترين افتخارشان اين است كه فيلمشان با اكران وسيع مواجه مي‌شود. به نسبت امكاناتي هم كه در اختيارشان است اتفاق فوق‌العاده براي گيشه آنها نمي‌افتد.
وي در ادامه در خصوص اينكه چه راه‌كاري براي رونق سينماي مستقل بايد انديشيد افزود: به عقيده من بايد بودجه‌هاي اين سازمان‌ها به ساخت زيربنا اختصاص پيدا كند. به جاي اينكه تبديل به رانت براي پروژه‌ها و افراد شود. بايد تلاش كنند ساخت فيلم وارد چرخه سلامت توليد تا توزيع فيلم شود.
اكران فيلم‌هاي فرهنگي همچنان با مشكلات و موانعي مواجه است. اگر در سال‌‌هاي گذشته اكران ويژه‌اي براي فيلم‌هاي فرهنگي وجود داشت از سال 91 تقريباً هيچ برنامه مشخصي براي نمايش عمومي فيلم‌هايي كه از ساختار متفاوتي برخوردارند وجود ندارد. در ميان حتي فيلم‌هايي كه در جشنواره فجر مورد توجه واقع شده‌اند نيز چشم‌انداز روشني براي اكران عمومي ندارند. به طوري كه «قاعده تصادف» فيلم برگزيده بخش‌ بين‌الملل سي‌ و يكمين جشنواره فيلم فجر كه برنده 5 سيمرغ بلورين از جشنواره شد اين روزها شرايط چندان مطلوبي در اكران عمومي ندارد. «قاعده تصادف» چند روز ديرتر از ديگر فيلم‌هاي اكران نوروزي روي پرده آمد و سالن‌هاي كمتري نيز نسبت به بقيه فيلم‌ها در اختيارش قرار گرفت. با گذشت 2 هفته، اين فيلم تعدادي از سينماهايش را از دست داد. اين وضعيت فيلمي است كه در اكران نوروزي موفق شده در يك گروه سينمايي به نمايش در آيد و با اين شرايط عجيب نيست كه محصولات سينماي مستقل براي اكران عمومي با مانع مواجه شوند. در اين رابطه، نظر سخنگوي شوراي صنفي نمايش نيز در نوع خود جالب توجه است. حبيب كاوش در خصوص مشكلات اكران فيلم‌هاي فرهنگي مي‌گويد تماشاگر اين نوع فيلم‌ها را دوست ندارد و نمي‌شود براي مخاطب تعيين تكليف كنيم كه به تماشاي اين نوع فيلم‌ها برود. اين در حالي است كه در سال‌هاي گذشته فيلم‌هايي كه متعلق به جريان مستقل و فرهنگي بوده‌اند با اكران مناسب موفق شده مخاطب خود را بيابند و الزاماً هر فيلم فرهنگي و متفاوتي محكوم به شكست در گيشه نيست.

 

-----------------

انتشار کپی غیرقانونی «رسوایی» و«حوض نقاشی» تکذیب شد
:دبیر ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری با تکذیب عرضه کپی غیر مجاز فیلم‌های «رسوایی» و «حوض نقاشی» در تهران گفت: از ابتدای سال جاری بیش از 700 هزار لوح فشرده را کشف و ضبط کرده‌ایم که این دو فیلم در میان آین آثار نیستند.

 سعید جابری انصاری در گفت‌وگو با فارس، در خصوص اخبار منتشر شده در برخی از رسانه‌ها در خصوص عرضه کپی غیر مجاز دو فیلم سینمایی «رسوایی» و «حوض نقاشی» در پایتخت گفت: در ایام نوروز ماموران ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری با همکاری نیروی انتظامی عملیات گسترده‌ای را در دو استان مازندران و تهران و مناطق غربی استان تهران انجام دادند که هیچگونه گزارشی مبنی بر مشاهده عرضه لوح فشرده این دو فیلم به صوت غیرمجاز نداشته‌ایم.

وی افزود:  اگر هم چنین موضوعی صحت داشته باشد که بنده آنرا را رد میکنم، معلول یکسری علت‌هایی است که یک گروه کارشناسی برای آن باید تشکیل شود که تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار باید از عاملان آن شکایت کنند و ما هم به عنوان ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری تلاش خودمان را می‌کنیم که با کسانی اقدام به چنین تخلفاتی می‌کنند،قاطعانه برخورد کنیم.

او در خاتمه اظهار داشت:تمام تلاش ما صیانت از آثار هنرمندان است و ستاد در سال جدید نیز با همکاری نیروی انتظامی تمام تلاش خود را خواهند کرد، البته با توجه به سازوکاری که خود تهیه‌کنندگان با نصب دوربین‌های مدار بسته انجام داده‌اند، عرضه کپی غیرمجاز محصولات روی پرده کاهش زیادی داشته‌ است هرچند که برخی متخلفان با وجود اینکه سینماداران در سالن‌های خود دوربین مدار بسته گذاشته‌اند اما بازهم از حسن اعتماد سوء استفاده می‌کنند و باید با افرادیکه در این کار نقش دارند برخورد قاطعانه شود.

 

---------------------

اكران «تهران ١٥٠٠» در سينما چاپلين فرهنگسراي بهمن
سينما چاپلين فرهنگسراي بهمن در جديد ترين اكران خود انيميشن «تهران ١٥٠٠»را طي چهار سانس به اكران عمومي برده است.

به گزارش روابط عمومي فرهنگسراي بهمن،اكران  انيميشن تهران ١٥٠٠ اولين ساخته سينمايي بهرام عظيمي در سينما چاپلين فرهنگسراي بهمن آغاز شده است. عظيمي پیش از آن با مجموعه‌های کوتاه انیمیشنی از جمله سياساكتي که اکثرا سفارشی از سوی نهاد‌های چون نیروی انتظامی ساخته شده بودند، در میان مردم شناخته شد. انیمیشن تهران 1500 که شهر تهران را در سال 1500 شمسی به تصویر می‌کشد، از شخصیت‌ و کاراکترهای بازیگران مشهور سینما همچون هدیه تهرانی، بهرام رادان، مهران مدیری، گوهر خیراندیش، مهتاب نصیرپور، محمدرضا شریفی‌نیا، حبیب رضایی و حسام نواب‌صفوی بهره برده است.فیلمنامه تهران 1500 را امیر مسعود علمداری و بهرام عظیمی با مشاوره محمد رحمانیان، پیمان معادی و حبیب رضایی نوشته‌اند.

فیلم در ژانر کمدی و داستانش درباره گذشته و حال پیرمردی 160 ساله به نام اکبرآقا (مهران مدیری) است. زمان داستان فیلم 15 روز قبل از تحویل سال1500 هجری شمسی است! در سال 1500 ربات‌ها در کنار مردم زندگی می‌کنند و آدم‌های پولدار می‌توانند با امکانات پیشرفته پزشکی تا 160 سال زندگی کنند.سينما چاپلين فرهگسراي بهمن انيميشن تهران ١٥٠٠ را طي چهار سانس ويژه(١٠-١٣-١٦/ ٣٠ و ٢٠/٢٠) به اكران عمومي مي برد.علاقه مندان براي رزرو بليت و كسب اطلاعات بيشتر مي توانند با شماره تلفن ٥٥٠٥٠٣٧٣ تماس حاصل کنند.

 

فیلم ده نمکی در مرز سه میلیارد تومان فروش
«رسوایی»در قم اکران می شود؟
  اقبال مخاطبان از فیلم سینمایی «رسوایی» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی همچنان ادامه دارد و فروش فیلم به مرز سه میلیارد تومان رسید.

به گزارش فارس، فیلم سینمایی «رسوایی» جدیدترین ساخته مسعود ده نمکی که مورد اقبال مخاطبان قرار گرفته است هنوز نتوانسته  درسالن های سینمای قم به نمایش درآید. این درحالی است که مسئولین سینمایی کشور اعلام کردند که فیلم مشکلی برای نمایش در شهرستان ها ندارد.شنیده ها حاکی از آن است که فیلم برای گروهی از روحانیون شهر قم به نمایش درآمده است و احتمالا نمایش فیلم در این شهرستان پس از سپری شدن ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) خواهد بود و در هفته جاری تعداد سالن های نمایش فیلم در شهرستان ها افزایش خواهد یافت.

فروش فیلم سینمایی «رسوایی» به مرز سه میلیارد تومان نزدیک شد. فروش فیلم در شهرستان ها به مرز 1 میلیارد و 300صد میلیون تومان و در تهران به مرز یک میلیارد و 600 تومان رسیده که  احتمالا تا روز شنبه  با ادامه اقبال گسترده مخاطبین فروش فیلم از مرز سه میلیارد خواهد گذشت. اقبال تماشاگران  درحالی است که «رسوایی» برخلاف سه گانه «اخراجی ها» کمتر از تبلیغات تلویزیونی و میدانی بهره مند شده است.

وبلاگ انجمن سینمایی , تخصصی فیلم فا...
ما را در سایت وبلاگ انجمن سینمایی , تخصصی فیلم فا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فیلم فا filmfa بازدید : 346 تاريخ : جمعه 23 فروردين 1392 ساعت: 19:43